Καρδιολογία


Το τρίπλεξ καρδιάς δείχνει επιπλέον αν έχει σχηματιστεί κάποιος θρόμβος σε μία από τις καρδιακές κοιλότητες. Ο θρόμβος εκεί μπορεί να διασπαστεί και να εγκατασταθεί σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος προκαλώντας άλλες παθήσεις, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι σοβαρές. Ο εντοπισμός ενός θρόμβου στην καρδιά είναι σημαντικός για τον καθορισμό της αιτίας ενός εγκεφαλικού ή απόφραξης μιας αρτηρίας κάπου αλλού, όπως στα πόδια. Αυτή η τεχνική μπορεί επίσης να δείξει αν υπάρχει μολυσμένος ιστός σε μια καρδιακή βαλβίδα. Αυτές οι πληροφορίες βοηθούν στη διάγνωση μολυσματικής ενδοκαρδίτιδας, μια πάθηση που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση των ιστών στο συγκεκριμένο σημείο.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Μοριακή Γενετική και Κυτταρογενετική, από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα με το ιδιωτικό του ιατρείο, είναι συνεργάτης των γιατρών SOS έχοντας αντιμετωπίσει άνω των one thousand επειγόντων περιστατικών. Τέλος, ο γιατρός υπήρξε Αργυρό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης.

Τι Είναι Ο Υπέρηχος Καρδιάς;

Τέλος, είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Ο Παπαδημητρίου Φώτιος είναι Καρδιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Μοσχάτο από το 2000. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα πτυχιούχος του ίδιου ιδρύματος.

Άλλες Ιατρικές Υπηρεσίες

Διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ενώ σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο μπορεί να διαρκέσει έως και 1 ώρα. Η ένταση του φωτισμού στο εξεταστήριο θα μειωθεί ώστε η θέαση της οθόνης του υπερηχοκαρδιογράφου να είναι ευκολότερη. Τις διαστάσεις και πιθανά προβλήματα των μεγάλων αγγείων που μεταφέρουν αίμα από και προς την καρδιά (π.χ. Παρουσία παθολογικών επικοινωνιών ανάμεσα στις καρδιακές κοιλότητες). Οι παρόντες όροι αποτελούν το συμφωνητικό μεταξύ του euroclinic.gr και των χρηστών/επισκεπτών όσον αφορά τη χρήση του και το περιεχόμενό του. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/ χρήστη ενεργείται δυνάμει των σχετικών διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας.

Ο Σιμιτσής Στυλιανός είναι Καρδιολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στη Πλατεία Μαβίλη. Είναι Διδάκτωρ Καρδιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Παράλληλα, έχει μετεκπαιδευθεί στην Αμερική ως Fellow στην Καρδιολογία στα Νοσοκομεία Mount Sinai Hospital και Beth Israel Medical Center - Joint Diseases. Επιπλέον, είναι Συνεργάτης ιατρός του Metropolitan General και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ). Στο χώρο του ιατρείου του παρέχονται όλες οι απαραίτητες ιατρικές - προληπτικές εξετάσεις, όπως Triplex καρδιάς και θωρακικής αορτής, ηλεκτροκαρδιογράφημα και δοκιμασία κοπώσεως. Κατέχει ευρωπαϊκό πτυχίο Υπερηχοκαρδιογραφίας και μεταπτυχιακό, αλλά και διδακτορικό τίτλο από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι και πτυχιούχος του ίδιου ιδρύματος.

Η Διαδικασία: Πως Γίνεται Το Υπερηχοκαρδιογράφημα

Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών "Αλεξάνδρα", στο οποίο διατελεί Επιστημονικός συνεργάτης. Παράλληλα, είναι συνεργάτης ιατρός της Κλινικής Doctors’ Hospital, της City clinic και του Ομίλου Βιοϊατρική. Ο Παπαδήμας Γεώργιος είναι Καρδιολόγος, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Παγκράτι και ασχολείται με όλο το φάσμα των καρδιολογικών προβλημάτων με τη βοήθεια σύγχρονων καρδιολογικών μηχανημάτων. Εργάστηκε στην Καρδιολογική Κλινική, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο εργαστήριο Υπερηχοκαρδιογραφίας - DOPPLER, στη Βηματοδότηση και Ηλεκτροφυσιολογία HOLTER, στο 251 ΓΝΑ. Έχει εργαστεί στο Τμήμα Χειρουργικής Καρδιάς - Θώρακος - Αγγείων στον Π.Γ.Ν. Έχει προσφέρει τις επιστημονικές του υπηρεσίες ως γιατρός, εργαζόμενος σε πολλές κλινικές, ιδιωτικά θεραπευτήρια, στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πληροφορίες σχετικά με το triplex καρδιάς ΕΟΠΥΥ και το κόστος της εξέτασης. Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι ότι το triplex μπορεί να δείξει τον σχηματισμό κάποιου θρόμβου σε κάποια καρδιακή κοιλότητα και την πιθανότητα εγκατάστασής του σε άλλο σημείο του σώματος. Με τον εντοπισμό θρόμβου συνήθως καθορίζεται ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή απόφραξης μιας αρτηρίας. Το διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς είναι απόλυτα ασφαλές για ενήλικες, παιδιά ή βρέφη.

Στο καρδιολογικό ιατρείο έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού. Μερικά φυσήματα είναι ακίνδυνα για την υγεία του ασθενούς, υπάρχουν όμως και εκείνα που μπορεί να αποτελούν σημάδια καρδιακών νοσημάτων. Τη δομή, το πάχος και την κίνηση των καρδιακών βαλβίδων (εκτίμηση βαλβιδοπαθειών, όπως στένωση αορτικής βαλβίδας ή ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας).

Στις μέρες μας πολλές φορές γίνεται ως απρόσωπη εξέταση σε ένα διαγνωστικό κέντρο. Όταν ο εκτελών την εξέταση είναι ο θεράπων του ασθενή γνωρίζει που να δώσει έμφαση και τι να προσέξει και αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Είναι τι ίδιο αξιόπιστος και επιτρέπει η εξέταση να γίνεται κατ’ οίκον στο κρεββάτι του βαριά πάσχοντα ή του δύσκολα μετακινούμενου ασθενή. Στο τέλος της εξέτασης, δίνεται στον ασθενή μια έκθεση με τα κυριότερα ευρήματα και τις κύριες μετρήσεις.

Comments

Popular posts from this blog

Prime Ideas For Doing Business & Investing

{Knowledge|Information|Data} {City|Metropolis}